שאלון תחושת מסוגלות אישית של המנהלת

שאלון תחושת המסוגלות האישית של המנהלת מאפשר לה לבצע רפלקסיה על יכולותיה המקצועיות ולזהות תחומים בהם נדרשת התפתחות או תמיכה נוספת. השאלון מתמקד בשלושה תחומים מרכזיים: הובלה פדגוגית, ניהול והובלת צוות, וניהול שותפויות.
ברמת המיזם, ניתוח תשובות המנהלים לשאלון מסייע למטה לבחון ולקדם את המענים שהמיזם מספק לצורך הובלת תהליכי השינוי בבתי הספר.



הקשר

שאלון תחושת המסוגלות האישית של המנהל הוא חלק מתוך שאלון רחב יותר הבוחן את עמדות המנהלים ביחס לחמישה תחומים נוספים - שילוב מאמנות האוריינות בבתי ההספר, ליווי המנהלים ע"י הארגונים המלווים, עבודת הארגון המלווה עם צוות בית הספר והמנהיגות הבית ספרית ותכנית ההכשרה של המנהלים.

שאלון המנהלים אחד מבין הכלים במערך כלי הלמידה וההערכה שפותחו במיזם. מערך זה כולל גם את שאלון המורים (הכולל בתוכן את שאלון תחושת המסוגלות המשותפת) , שאלון אמון ההורים בבית הספר, שאלון מאמנות, מחוון אוריינות ושאלון ארגונים מלווים. כלים אלה מועברים אחת לשנה על פי סדירות ידועה מראש, מנותחים במטה מישרים ומשרתים את כלל השותפים הן לטובת האצת תהליכי השיפור והן לטובת חילוץ ידע.

שאלון תחושת המסוגלות האישית להובלת השינוי

בחלק זה המנהלת מתבקשת להתייחס ל 17 היגדים העוסקים בשלושה תחומים: הובלה פדגוגית, ניהול והובלת צוות וניהול שותפויות, ולדרג את תחושת המסוגלות שלה ביחס לכל אחד מהם.

השאלון מאפשר למנהלת לבצע רפלקסיה ביחס לתחושת המסוגלות שלה לבצע את המשימות המרכזיות שעומדות בפניה ומהווה הזמנה עבורה לבחון את תחושותיה ביחד עם המלווה מטעם הארגון. בשיח עם המלווה המנהלת יכולה לבחון אילו היגדים חשובים לה במיוחד ואילו פחות ומדוע, מה משפיע על תחושותיה ביחס להיגדים השונים ולחשוב יחד מה ניתן לעשות כדי לשפר את תחושת המסוגלות שלה ביחס להיבטים אותם דירגה באופן נמוך.

כלים ניהוליים משלימים

שאלון תחושת המסוגלות האישית של המנהל מאפשר למנהל.ת לבצע רפלקסיה על יכולותיו המקצועיות ולזהות תחומים בהם נדרשת התפתחות או תמיכה נוספת.

הכלי מפה לעיצוב זהות ניהולית מתמקד בזהות הניהולית האישית של המנהל/ת. הוא עוזר למנהל/ת למפות את הערכים, החוזקות והנטיות האישיות שלו/ה ולחבר אותם לאתגרים ולאפשרויות בבית הספר. זהו כלי רפלקטיבי הממוקד ב"מי אני כמנהל/ת" ומהם מקורות הכוח הפנימיים שלי.

הכלי מערך לכתיבת תכנית עבודה מתמקד בתרגום החזון והמטרות של בית הספר לתכנית עבודה אופרטיבית. הוא מספק מתודולוגיה מובנית לתכנון, ביצוע ומדידה של פעולות להשגת תוצאות רצויות.

שימוש בשלושת הכלים מסייע למנהל.ת ליצור רצף והמשכיות מהזהות הניהולית האישית, לתחושת המסוגלות ולבסוף לפעולה קונקרטית. ניתן לחזור אל הכלים הללו בנקודות זמן שונות במהלך השנה ולבחון מחדש את מרכיבי הזהות הנהולית, תחושת המסוגלות והפעולות לביצוע.