שאלון תחושת מסוגלות משותפת

מיזם מישרים מעריך את תחושת המסוגלות המשותפת של הצוותים באמצעות שאלון דיווח עצמי המועבר לכלל צוות ההוראה אחת לשנה.[1]

השאלון עוסק בארבעה תחומים:

  1. באיזו מידה הצוות מרגיש שיש לו מטרות ויעדים משותפים?
  2. באיזו מידה הצוות מאמין כי התהליכים הצוותיים תורמים לעבודתו ותומכים בה?
  3. באיזו מידה הצוות מאמין במיומנויות הלמידה ובתהליכי הלמידה שלו?
  4. באיזו מידה התפיסות והעמדות של הצוות החינוכי מבטאות אמונה ביכולת של הצוות להשתנות ולהגיע להישגים גבוהים?



הקשר

על מנת לייצר שיפור משמעותי בהישגים החינוכיים של בתי הספר במיזם מישרים, מטה המיזם מציב רף ציפיות גבוה לבתי הספר ולתלמידים – רף  המוגדר באופן מפורש ומדיד, ולצד זאת מספק המטה תמיכה רבה במעקב על השגת יעדים אלה.

בתי הספר מוערכים במיזם בארבעה תחומים באמצעות מדדים קבועים.  ארבעת תחומי ההערכה של בתי הספר גלויים לכל השותפים והם: הישגי תלמידים בשפת התלמידים באוריינות שפת אם, תפיסות ועמדות הצוות, אמון ההורים בבית הספר, ואקלים בית הספר. ביחס לתוצאות המצופות בכל אחד מהתחומים, ובהתאם למצב הקיים בבית הספר, מתכנן צוות בית הספר עם הארגון המלווה את היעדים השנתיים בתכנית העבודה.

הערכת התחום של תפיסות ועמדות הצוות כוללת הערכה של ארבעה תתי תחומים: תחושת מסוגלות משותפת להובלת שיפור, איכות הסדירויות התומכות בשיפור תהליכי הל"ה (הוראה, למידה, הערכה), מעורבות המנהלת בפדגוגיה ומידת האמון של המורים בקשר עם ההורים.

השאלון המובא כאן הוא כלי שפותח להערכה של תחושת המסוגלות המשותפת.

שאלון תחושת מסוגלות משותפת

השאלון כולל 23 היגדים. עבור כל היגד יש לציין את התשובה המתאימה ביותר מבין חמש דרגות מ"בכלל לא" ועד "במידה רבה מאוד". לאחר איסוף התגובות מופק עבור כל בית ספר דוח המנגיש את ניתוח התגובות שהתקבלו עבורו - ציון מסכם של תחושת המסוגלות המשותפת וכן ציון עבור כל אחד מארבעת התחומים המרכיבים אותו.